Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2016. február 12., péntek

Félezer közmunkás kellett a Kliknek év végén

A tavalyi év utolsó hónapjára 559 új közmunkást vett fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ - derül ki a Belügyminisztérium adataiból.
2015 decemberében összesen 3734 közmunkás állt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) alkalmazásában - derül ki a Belügyminisztérium adataiból. Ez a létszám 559 fővel több, mint a novemberi, igaz akkor is 106 fővel bővítették a létszámot.
A Kliknél dolgozó közmunkások egyrészről technikai munkaköröket látnak el, mint takarító, karbantartó, portás, adminisztrátor, másrészről pedig pedagógiai asszisztensi, vagy például szabadidő szervezői feladatokat végeznek, amennyiben az előírt végzettségi és szakképzettségi követelményeknek megfelelnek.
Kötelező elektronikus aláírás - kötelező elektronikus számlázás? - Konferencia a törvényes és hatékony működésről a NAV szakértőjével!- 2016.02.18.
2014 év végéhez képest a Kliknél 1356 fővel emelkedett a közmunkások létszáma, ami kimagasló növekedés, hiszen a foglalkoztatók toplistáján stabil szereplők közül nem volt hasonló létszámbővülés egy év alatt.
Az adatok szerint azonban nem csupán a Kliknek kellettek új foglalkoztatottak az év végén, hiszen a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál is 108 személyt vettek fel közfoglalkoztatottként, a Nyíregyháza Városüzemeltető Vagyonkezelő Nonprofit Kft-nél is 62-vel dolgoztak többen.
Hiába azonban a létszámnövelés, a foglalkoztatók toplistáját változatlanul a Nemzeti Művelődési Intézet vezeti, ahol lényegében az egész év során 5883 közmunkás dolgozott.
Budapest és Nógrád megye kilóg a sorból
Decemberben a BM adatai szerint összesen 229 643 közmunkás dolgozott országos szinten, ami közel 11 ezer fős havi növekedést jelent. Megyei szinten két régiót leszámítva mindenhol több lett a közmunkás. Ezalól Budapest és Nógrád megye a kivétel, mindkét esetben egyaránt közel 100 fővel csökkent a létszám.
Bérkalkulátor 2016
Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!
Ezzel szemben a legnagyobb növekedés Somogy megyében történt, 19,4 százalékos, és ettől csak egy hajszállal maradt le Heves megye a 19,3 százalékával.
Érdemi változás a megyék rangsorában nem történt az év végén sem. Továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén megyében dolgozik a legtöbb közmunkás, 37 557-en voltak decemberben, mögötte peidg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szerepel 34 871 közfoglalkoztatottal. A rangsor másik végén Győr-Moson-Sopron megye szerepel 2495 fővel annak ellenére, hogy decemberben 14 százalékkal ugrott meg a létszám, ami arányait tekintve a harmadik legnagyobb növekedés volt. Előtte egyaránt 3000-nél is kevesebb közmunkással Komárom és Vas megye szerepel.
mfor.hu

Nincsenek megjegyzések: