Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2014. december 10., szerda

Lakás helyett elmegyógyintézetbe – Levél Orbán Viktornak

Budapest, 2014. december 9. kedd (MSZF)

     Azonnali intézkedésre kérte Orbán Viktor miniszterelnököt a Magyar Szociális Fórum annak a mindkét lábára amputált asszonynak az érdekében, akit hétfőn erőszakkal elmegyógyintézetbe zártak – tudatta az emberjogi mozgalom szerdán reggel kiadott közleményében.
    A 70 éves Nagy Lajosnét (Emma nénit) rendőri közreműködéssel távolították el a hajléktalanok Vágány utcai kórházából, és a János kórház elmeosztályára vitték. Az MSZF csatolta Orbán Viktornak az elképesztő jogtalanságról szóló híranyagait.
     Simó Endre, az MSZF alapítója levelében így írt: „Uram! Vessen véget ennek a gyalázatnak, mielőtt hazánkról úgy kezdenének beszélni, hogy elmegyógyintézetbe zárják, aki lakni akar.”
     Simó jelezte a miniszterelnöknek, hogy nem először tárja a kormányfő elé a magatehetetlen asszony ügyét, de orvoslást eddig még nem kapott. Arra kérte Orbán Viktort, hogy biztosítsanak akadálymentesített szerény lakást Nagy Lajosnénak, akit két és fél évvel ezelőtt lakoltattak ki otthonából.
     Az állam nem rázhatja le magáról a felelősséget egy ilyen állapotban élő emberrel szemben – írta az MSZF szervezője a miniszterelnöknek.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: