Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 14., csütörtök

Közmunka Kaposváron 2013-ban II.

Megkereste Blogunk Kaposvár Megyei Jogú Várost szociális irodáját újabb  kérdésekkel, amely az idei közfoglalkoztatásával kapcsolatos. Ezúton tesszük közzé az általunk írt levelet és a rá érkezett válasz levelet: 


Tisztelt Ügyintéző!

Köszönjük a kérdéseinkre adott válaszaikat.

Ezzel kapcsolatosan: Önkormányzatunk 2013 évre vonatkozóan is tervezi intézményeiben a közfoglalkoztatást, lehetőség szerint a tavalyi évhez hasonló létszámban (197 fő) és munkakörökben.- további kérdésünk, hogy várható-e, hogy lesz portás, udvaros és takarító munkák?

A portás állás lehetőséget azért  kérdezzük, mivel vannak ismeretségi köreinkben olyan személyek, akik rendelkeznek vagyonőri végzettséggel, azonban elhelyezkedésük egyenlőre sikertelen volt az elsődleges munkaerő piacon.

Másik kérdésünk, hogy 2012-ben hol volt Kaposváron intézményes közfoglalkoztatás, milyen munkakörökben, milyen idő tartamban, mert erről sajnos kevés ismeretünk van és segíteni szeretnénk abban a rászorulóknak, hogy egyel talán hol tudnának elhelyezkedni közmunka által a városban.

Várjuk újabb megtisztelő válaszukat.

Barátsággal:
a Közmunka is Munka Blog Szerkesztői
---------------------------------------------------------------------------------------------------

kozmunkaismunka@indamail.hu

Tisztelt „közmunka is munka” blog szerkesztői!

Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző Úr levelében tájékoztatta arról, hogy Önkormányzatunk 2013 évre vonatkozóan is tervezi intézményeiben a közfoglalkoztatást, lehetőség szerint a tavalyi évhez hasonló létszámban (197 fő) és munkakörökben. Pontos munkakörökről jelenleg nem tudunk tájékoztatást adni, hisz még nincs lehetősége Önkormányzatunknak kérelmet benyújtani a közfoglalkoztatásra vonatkozóan a Munkaügyi Központ felé, nem tudjuk, hogy milyen összegű támogatásra számíthatunk.

Levelében írja, hogy ismeretségi körükben több olyan személy van, aki vagyonőri vizsgával rendelkezik, s jelenleg is munkanélküli. Javasoljuk, hogy elhelyezkedésük érdekében keressék fel a Munkaügyi Központot, ahol lehetőségeikhez mérten az elsődleges munkaerőpiacon is ajánlanak számukra munkát.

2012-ben az önkormányzat által fenntartott intézményekben volt önkormányzati közfoglalkoztatás. A rászoruló, munkanélküli személyek a Munkaügyi Központnál jelentkezzenek, ne az intézményekben, hisz majd a Munkaügyi Központ az, aki a közfoglalkoztatotti álláshelyekre közvetít.



Kaposvár, 2013. január 24.

                                                      Tisztelettel:

                                                                  
                                                                            Budai Józsefné
                                                                               irodavezető

Kapcsolódó anyagok:
Közmunka Kaposváron 2013-ban

Nincsenek megjegyzések: