Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2011. július 12., kedd

Utazás városól falúra, falúról városra

Mostanra már világossá vált a FIDESZ kormány szándéka miszerint a közmunkások utaztathatóak lesznek egyik helyről a másikra, vajon belegondoltak a T. Ház képviselői hogy ennek nincsen semmi értelme. Több észrevételt is kaptunk, hogy nem értenek egyet az érintett munkavállalók ezen intézkedéssel!
Blogunk álláspontja szerint a közmunkásokat helyben a helyi igények teljességével kellene a helyi önkormányzatoknak alkalmaznia, ahogy korábban is működött a rendszer.
Az utaztatás esetén igaz elméletileg a kormány vagy az általa megbízott foglalkoztatók térítenék az utazás költségét, bár számunkra ez kétséges azok után, hogy ma Magyarországon a közmunkásoknak és közcélú foglalkoztatottaknak nem jár munkaruha, kafatéria (étkezési utalvány, ruhapénz egyéb költségtérítések)...
A kormány a munkanélküli ellátást is átalakítja az eddigi 270 napig járó álláskeresési járadékot lecsökkenti 90 napos folyósításúra. Az eddigi legfeljebb 90 napig járó álláskeresési segélyt pedig megszünteti. 
A kormány munkanélküliséggel és közmunkákkal kapcsolatos  intézkedési ismét a nem túl jó helyzetben lévő egyre jobban elszegényedő embereket büntetik...
Azért bízom benne, hogy egyszer az a sok ingyenélő nyugdíjas is szívni fog és megtapasztalja, hogy mások nem kapnak örökös pénzbeni emeléseket -kompenzálásokat, nem utaznak díjmentesen, nem jár díjmentesen a tüdőszűrés bizonyos kor eléréséig és az egyéb orvosi ellátások, stb. -talán ez a réteg is megtudja egyszer milyen rendszeres juttatás nélkül egyen talán élni, életben maradni...
Bízom abban is, hogy egyszer a magyar kormány ingyenélő, pökhendi politikusaitól is elveszi a bankszektor  a rózsadombon épült házaikat, valamint a magyar nép indulatai is útól érik őket a szavazófülkékben és talán egyszer minden politikus olyan szegény lesz mint azok az emberek, akiket egyfolytában sanyargatnak, szívatnak...Amíg ez nem jön el addig is álmodok tovább, hiszen kenyér helyett cirkusz kell a magyar népnek.

Akit érdekel a részletes az átalakításokról itt olvasható: http://kapos.hu/hirek/politika/2011-07-11/ezentul_90_napig_jar_az_allaskeresesi_jaradek.html


A témában indított szavazásunk eredménye:

ÖN EGYETÉRT-E A KÖZMUNKÁSOK RENDSZERES UTAZTATÁSÁVAL?

Igen
  2 (28%)
Nem
  5 (71%)
Nekem mind1
  0 (0%)

Szavazatok száma: 7
Közvélemény-kutatás lezárva

2011. július 9., szombat

Négy óra remény egy jobb életre

Ez a cím talán találó lesz, merthogy tudjuk, érezzük és tapasztaljuk a FIDESZ új közmunkaprogramját.
Sajnos kormányok jönnek, mennek...
A dolgozni akaró emberek pedig egyre reményvesztettebbé és kiszolgáltatottabbá válnak. Családok és emberek élethez való alkotmányos joga csorbul, hiszen a feladat megoldása majdhogynem magas, sőt már már művészi. Lakni mindenkinek kell valahol valahogyan, ahogy táplálkozni is, viszont mindezt élhető módon kellene.
Sok poszt érkezett, melyben többen is megosztják véleményüket arról, hogy mennyire hátrányosan  érinti ezen embereket az új közfoglalkoztatás. Kevés munkabér, kihasználás és létbizonytalanság ez jellemzi az új intézkedéseket. A közmunkában részt vállaló embereknek sokszor ez az egyetlen esélye, hogy dolgozni tudjanak, ezért még áldozatokat is hoznak, hiszen a munkáltatók nem térítik az utazás költségét, ahogyan munkaruhát sem biztosítanak a szakfeladatok ellátásához.
A korábbi MSZP vezetés alatt a közmunkának nagyobb becsülete volt, mint napjainkban a "Magyarország Megújul "szlogen mögé elbújt politikai erő alatt, hiszen korábban maximum 1 évig lehetett közmunkát vállalni azoknak az embereknek, akiknek nem tudtak a Munkaügyi Központok munkát ajánlani mindezt napi 8 és 12 órában az Mt. szabályainak alkalmazásával rendes munkabérért, melyből 1 fő munkalávaló ha még szűkösen is de biztosítani tudta a maga és családja számára a megélhetést. Munkaruhát és a bejárás költségét az MSZP kormány sem biztosította, viszont járt a műszakpótlék azok részére, akik folyamatos munkarendben nyolc óránál több munkát vállaltak és akár éjjel is dolgoztak, vagy hétvégéken intézményekben.
A FIDESZ a közmunka világát jelentősen a dolgozni akaró állampolgárok sérelmére és hátrányára átalakította át és mint egy a magyar választó polgárokat ellehetetleníteni kívánó hadműveletbe fogott a már-már unalomig közismert gazdasági válságra hivatkozva. Jelenleg a közmunkára kiközvetíthető munkavállalók csak napi 4 órában végezhetnek munkát legfeljebb 4 hónap időtartamig. Jelenleg a közmunkával kereshető összeg 1 főre Netto 32.000 Ft, amely mondjuk például nem elég egy albérlet fenntartására azok számára, akik nem akarnak az utcán élni. -Élelmiszert még nem is vásároltunk, sőt még a közüzemi díjakat sem fizettük be...
A FIDESZ az új szabályozással elvette a munka becsületét, a közmunkások már műszakpótlékban sem részesülnek, ahogy már munkát sem végezhetnek hétvégén és ünnepnap.
A rendes munka és a közmunka között a különbség csak abban rejlik, hogy a közmunkásnak semmi sem jár csak a szája jó magyar szokás szerint.
Tisztelt politikusok és munkáltatók a Közmunka is Munka tessenek végre egyenlő béreket és elbánást teremteni!
A gazdasági mutatók kommentárunktól és  mindentől függetlenül jól alakulnak, mert a munkanélküliségi statisztikák egyre jobb képet mutatnak, csak egy valami állandó ebben az országban a mi kis hazánkban ez pedig nem más, mint maga az Emberek elkeseredése és kiszolgáltatottsága.

Ajánlom a blog olvasónak az alábbi média tudósítást:

Az észrevételeket továbbra is várjuk drótpostánkra, ahogy a bejegyzéseket is, addig is mindenkinek kellemes nyári időtöltést kívánok a Blog szerkesztői nevében.